Örebro Läns Museum (Logotyp)
Teckenspråkstolkade evenemang
SLÖJD

Slöjd - handgjorda minnen och skaparglädje

Tälja tryckstämpel.

Slöjden är ett kulturarv som ska tillvaratas och utvecklas för framtiden. På Örebro läns museum finns två hemslöjdskonsulenter, en för textil och en för hård slöjd.  Vi arbetar med att stimulera till kunskapsfördjupning, utveckling och näring inom slöjdområdet i Örebro län. 

Konsulentverksamheten finns också till för att lyfta länets kulturarv och yrkesverksamma slöjdare genom utställningar och kommunikation. Ofta samarbetar vi med slöjdare och andra verksamheter och institutioner i länet, men också nationellt och internationellt med andra hemslöjdskonsulenter genom Nämnden för hemslöjdsfrågor. 

Du kan vända dig till slöjdkonsulenterna på Örebro läns museum om du vill ha rådgivning kring slöjdens verktyg och material, diskutera företagande, verksamhet eller andra frågor som berör slöjd eller om du vill veta mer om slöjdområdet i ditt län. 

Välkommen att kontakta oss!


KONTAKT

Textilier i nålbindningsteknik

Länshemslöjdskonsulent, hård slöjd
Lars Petersson
019-602 87 67
E-postlänk till annan webbplats

Länshemslöjdskonsulent, textilslöjd
Malin Karlsson
Telefon: 076-772 87 66
E-post

Dela |

 JUST NU

Vill du vara med på Utbudsdagen 2016?

För dig som arbetar pedagogiskt med slöjd och barn arrangeras varje år Utbudsdagen och utbudskatalogen. Till utbudsdagen kommer skolor, bibliotek och kultursekreterare från hela länet för att att se vad du har att erbjuda. I år är utbudsdagen den 8 april och du anmäler dig till oss!

Läs mer härPDF (pdf, 688.2 kB)

Anmäl dig till Larsöppnas i nytt fönster eller Malinöppnas i nytt fönster.

PROJEKT

lägereld

Kulturella och kreativa händer i mälardalen

Fem län har samarbetat under 2015 i en förstudie som undersökt och kartlagt vilka behov slöjdare, konsthantverkare och närliggande yrkesutövare har för att kunna utvecklas i sina företag.

Läs om studien här.Word (word, 15.5 kB)

Här kan du läsa slutrapportenPDF (pdf, 266.9 kB)

Kultursommarjobb -slöjd

Under tre veckor i somras jobbade sju ungdomar som slöjdare! De var en del av Kulturferiepraktiken som vi kulturkonsulenter inom Örebro län ordnade.

Här finns en kortfattad redovisning av kultursommarjobb - slöjd 2015PDF (pdf, 1.1 MB)

Se filmen från kultursommarjobben här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ungdomar arbetar med trä