klassfesten - ett samarbete med länsteatern

Under hösten turnerar Örebro länsteaters Klassfesten runt i länets
gymnasieskolor där den spelas för år 2 och 3. Föreställningen är ett
interaktivt klassrumsevent som i första hand vänder sig till alla som får rösta
för första gången i riksdagsvalet 2018.

Bild på klassfesten från Länsteatern

Nästa vecka spelas föreställningen på Örebro slott, i samarbete med Örebro läns museum. Samarbetet handlar om ett gemensamt arbete kring demokratifrågor  och vad som skapar gemenskaper. Vi samverkar kring kultur/kulturarvsfrågor, just nu specifikt inför valet 2018 . Ett sätt är av vi bjuder in klasser som ska se Klassfesten till att se den på slottet, en av Örebro läns museums lokaler där de förbereder för en utställning om historia i Sverige sett genom Örebro slott och människorna som bor här.Slottet som byggnad och symbol är intressant att spela ett klassrumsevent om Svensk demokratis historia. Bakom föreställningen står Linus Lindman, Maria Simonsson och Hans Christian Thulin.

I Klassfesten besöker två skådespelare, Maria Simonsson och Hans Christian Thulin klassen med allt behövs för en hejdundrande klassfest: Chips, läsk, godis, peruker, serpentiner och musik. Men precis som demokratin är vår fest inte gratis.I ett rasande tempo tar vi oss igenom svensk demokratis historia och söker svar på frågorna:Vad är vår demokrati värd? Vilka bestämmer över den? Vem är det egentligen som bär ansvar för den? Och framförallt, har din röst ett pris?
Läs mer hos Örebro länsteaterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!