Arkeologidagen blev en succé

Årets arkeologidag i Stora Mellösa blev en succé. Nära 100 personer besökte platsen vid Stora Mellösa kyrka i söndags.

Fältsökning med metalldetektorer vid Alm, St Mellösa. Foto Martin Edlund, ÖLM.

Många besökare var nyfikna på hur metallsökningen skulle gå till och vad man skulle hitta i jorden. Mynt, beslag och mycket annat kom ur jorden under dagen.

Evenemanget är en del av ett metallsökningsprojekt som är sker i samverkan mellan Örebro läns museum, Länsstyrelsen i Örebro län, Sveriges metallsökarförening och Riksantikvarieämbetet.

Lyssna till vad museets arkeolog Martin berättade innan evenemanget i Morgon i Sveriges Radio P4,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 2:21:57 in i programmet. Läs också NAs reportage här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster